Купете е-винетка: bgtoll.bg

Започва ремонтът на близо 18 км от пътя Червена вода – Семерджиево - Ветово в област Русе

29.07.2022 15:25
Започва ремонтът на близо 18 км от пътя Червена вода – Семерджиево - Ветово в област Русе

От понеделник – 1 август, стартира текущият ремонт на близо 18 км от третокласния път ІІІ-2302 Червена вода – Семерджиево – Ветово на територията на област Русе. Отсечката, която ще се ремонтира, започва от пресичането с път II-23 Русе – Кубрат между селата Червена вода и Ново село, преминава през с. Семерджиево и завършва в  гр. Ветово. Третокласният път свързва населените места в общините Русе и Ветово.

Ремонтните дейности са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Русе. В момента се извършват  подготвителни дейности на обекта. Предвидено е изпълнението на земни изкопи, ремонт на пътната настилка, попълване и подравняване на банкети, почистване на окопи и водостоци, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на видимост за шофьорите. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Стойността на ремонта е 11,9 млн. лв. Срокът за завършване на предвидените дейности е до края на септември т. г.

По време на ремонта ще се работи на малки участъци и трафикът ще се осъществява в свободната от строителни дейности лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg