Купете е-винетка: bgtoll.bg

Възстановява се движението на МПС до 3,5 тона през „Петрохан“

14.06.2022 16:57
Възстановява се движението на МПС до 3,5 тона през „Петрохан“

Около 18 часа днес - 14 юни, ще бъде възстановено движението на моторни превозни средства до 3,5 тона в участъка Бързия - Гинци през прохода „Петрохан“. Трафикът в отсечката ще се осъществява в една лента, двупосочно с изчакване. Скоростта на движение в компрометирания участък е до 30 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта.

С уширението на пътното платно и асфалтиране на компрометираното трасе е осигурено безопасното преминаване на шофьорите. Продължава работата по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно решение за укрепване на разрушения участък.

Екипите на пътноподдържащото дружество работят усилено, за да се възстанови нормалното движение по второкласния път. Започна изкърпване на трасето по целия проход. Ще се възстановят разрушените от проливния дъжд банкети. Ще бъдат извършени и дейности по текущия ремонт като почистване на канавки, водостоци, премахване на излишната крайпътна растителност, за по-добра видимост на водачите.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg