Купете е-винетка: bgtoll.bg

В АОП за предварителен контрол са изпратени документи за изграждането на нов мост над р. Струма в Покровник

20.05.2022 14:59
В АОП за предварителен контрол са изпратени документи за изграждането на нов мост над р. Струма в Покровник

Областно пътно управление – Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по обществени поръчки за предварителен контрол данни – прогнозна стойност, предмет, източник на финансиране, във връзка с предстоящо обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград - Покровник. Съобразно процедурата и изискванията на Закона за обществените поръчки и правилника за прилагането му задължителният контрол се извършва в рамките на три работни дни. Очаква се обществената поръчка да бъде обявена през следващата седмица.

Новият мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение.

Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 календарни дни за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение.

Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лв. без ДДС. За финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари т. г. пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Мостът над река Струма на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по път III-106 Благоевград – Зелендол – път III-1061 Зелендол – Покровник – път III-1006 Благоевград – Покровник.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg