Купете е-винетка: bgtoll.bg

Утре от 10 ч. до 14 ч. ще бъде ограничено движението в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Ще се подменят лампи в съоръжението

12.02.2024 18:46
Утре от 10 ч. до 14 ч. ще бъде ограничено движението в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Ще се подменят лампи в съоръжението

Утре - 13 февруари, от 10 ч. до 14 ч. ще бъде ограничено движението в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Ще се подменят лампи в тръбата в посока София, по която от ноември миналата година преминава целия трафик. Припомняме, че от 8 ноември м. г. започна основен ремонт в тръбата за Варна.

Около 30 лампи ще бъдат сменени, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се осигури по-добра осветеност и видимост за шофьорите.


При подмяната на осветителните тела утре пътуващите ще се пренасочват по обходен маршрут. Пътуващите за Варна ще се пренасочват от пътен възел „Правец“ при 52-и км на АМ „Хемус“ по път I-3 София - Ботевград и при п. в. „Осиковица“ при 62-и км ще продължават по автомагистралата. Пътуващите за София при п. в. „Осиковица“ при 62-и км на АМ „Хемус“ ще се насочват по път I-3 София - Ботевград и ще продължават по автомагистралата при п. в. „Правец“ при 52-и км.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg