Купете е-винетка: bgtoll.bg

Продължава ремонтът на 6 км от АМ „Марица“ в област Хасково

19.05.2022 13:09
Продължава ремонтът на 6 км от АМ „Марица“ в област Хасково

Продължава текущият ремонт на 6 км от АМ „Марица“ в област Хасково в участъка от 101-ви до 107-ми км. Строителните работи започнаха през миналата година и ще завършат до края на септември т. г. Те са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково.

На АМ „Марица“ в момента се полага износващият асфалтов пласт в отсечката от 101-ви до 107-ми км в платното за Пловдив, като трафикът преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. След приключване на ремонтните дейности движението ще се прехвърли в обновеното платно за Пловдив и ще започне работата в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Предвидено е фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. През миналата година бяха ремонтирани 5 км от АМ „Марица“, в участъка от 94-ти до 99-ти км в платното за Пловдив.

Продължава работата и на първокласния път I-5 Стара Загора - Хасково в с. Радиево. През миналата година беше обновен 8,8 км участък от първокласния път от границата с област Стара Загора до гр. Димитровград. В урбанизираната територия на с. Радиево предстои подмяна на бордюрите, изпълнение на земни работи, асфалтови дейности и полагане на маркировка.

През миналата година започна ремонт и на 25 км от път III-8007 Хасково - Симеоновград. Сега работата на обекта продължава с изграждане на облицовани окопи, поставяне на пътни знаци и ограничителни системи в отсечката, изпълнение на земни работи и асфалтови дейности в урбанизираната територия на с. Узунджово.

Срокът на завършване на ремонтните работи и на двата участъка Стара Загора - Хасково и Хасково - Симеоновград е краят на септември т. г.  

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg