Купете е-винетка: bgtoll.bg

Продължава поетапният ремонт на още 30 км от път I-8 между Садово и Бяла река

10.10.2022 15:50
Продължава поетапният ремонт на още 30 км от път I-8 между Садово и Бяла река

Продължава поетапният ремонт на още 30 км от път I-8 Пловдив – Свиленград в участъка Садово - Поповица - Първомай - Бяла река. През август т. г. работата стартира в 11,6-километровия участък Пловдив – Садово. Асфалтовите дейности в отсечката са завършени, предстои да се положи хоризонталната маркировка. От утре започват следващите етапи от ремонта на първокласния път. Ще се работи едновременно в участъците Садово - Поповица, Поповица - Първомай и Първомай - Бяла река. По време на строителните дейности движението в отсечките ще бъде ограничено и трафикът ще преминава по обходни маршрути.

Обходният маршрут на 8,9 км отсечка от Садово до Поповица е по общинската пътна мрежа: с. Поповица – с. Селци – с. Богданица – с. Болярци – с. Караджалово – с Катуница – с. Ягодово.

За 11,9 км отсечка от Поповица до кв. „Дебър“ на гр. Първомай са предвидени следните обходни маршрути:

  • в посока Хасково лекият и товарният трафик ще преминава през: Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково;
  • в посока Пловдив обходният маршрут е както следва:
  • за товарния трафик е: Хасково – АМ „Марица“;
  • за лекия трафик е: Хасково – Първомай – Градина – АМ „Тракия“.

            За ремонта на 9,3 км участък от кв. „Дебър“, през с. Бяла река до границата със съседната област Хасково лекият и товарният трафик ще се пренасочват по следните обходни маршрути:

  • в посока Хасково през Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково;
  • в посока Пловдив през Хасково – АМ „Марица“ – Плодовитово – Милево – Поповица.

            Проектът за ремонт на трите отсечки включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, нова маркировка и ограничителни системи. Срокът за завършване на дейностите е до края на ноември т. г.

            Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg