Купете е-винетка: bgtoll.bg

През пролетта аварийно ще се ремонтират най-компрометираните участъци от пътя Златари - Бояджик - Болярско в област Ямбол

06.03.2024 16:48
През пролетта аварийно ще се ремонтират най-компрометираните участъци от пътя Златари - Бояджик - Болярско в област Ямбол

През 2025 г. е планирано провеждането на обществена поръчка за проектиране за основен ремонт на трасето

 

През пролетта на 2024 г. е предвидено машинно изкърпване на най-компрометираните участъци от път III-5503 Златари – Бояджик – Болярско, за да се подобри безопасността на движение. До края на месеца със студена асфалтова сметка ще бъдат запълнени най-големите дупки.

Близо 14-километровият участък от третокласния път на територията на област Ямбол се нуждае от основен ремонт. За предприемането на качествени строително-монтажни работи на трасето няма проектна готовност, тъй като в предходните години не е възлагано изработването на технически проект, а това е първата и задължителна стъпка за възлагането на ремонтни дейности. В тази връзка в проекта на ремонтната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ е предвидено през 2025 г. да се обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на път III-5503 в отсечката Бояджик – Болярско – кръстовището с път III-536 Ямбол - Роза - Ботево. Трасетата, за които се обявяват тръжни процедури се анализират и в зависимост от състоянието и интензивността на трафика се планират за основен ремонт. Третокласният път е от местно значение, като средно на денонощие по участъка преминават около 400 моторни превозни средства.

До започването на основния ремонт Областно пътно управление – Ямбол ще може да предприема възлагането на аварийно-възстановителни и текущи дейности, за да се осигури безопасността на пътуващите. През новия строителен сезон ще се извърши машинно изкърпване на компрометираните участъци както на третокласния път III-5503 Златари – Бояджик – Болярско, така и на път III-6601 Гълъбинци – Межда – Скалица.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg