Купете е-винетка: bgtoll.bg

Отворени са ценовите оферти за изготвянето на идеен проект за 2,5 км ново трасе на път I-5 край Присовските завои

16.09.2022 16:13
Отворени са ценовите оферти за изготвянето на идеен проект за 2,5 км ново трасе на път I-5 край Присовските завои

Отворени са ценовите предложения на кандидатите за изработването на разширен идеен проект с извършването на пълни инженерно-геоложки проучвания и ПУП за изграждането на около 2,5 км ново трасе на път I-5 Велико Търново - Габрово /от км 105+430 до км 107+900/. Отсечката e от южния вход на Велико Търново до началото на обходния път на Дебелец и е позната като Присовски завои. По нея преминава трафикът от проходите „Шипка“ и „Република“ в посока София, Варна и Русе.

            Ценовите предложения са на:

  • ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ ООД - 292 500 лева без ДДС;
  • „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД - 276 750 лева без ДДС;
  • „ВИА-ПЛАН“ ЕООД - 247 100 лева без ДДС;
  • Обединение “Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей” ДЗЗД, с участници: „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД, „ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД и „Ей Джей Кънсълтинг“ ЕООД - 283 350 лева без ДДС;
  • „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ЕООД – 258 900 лева без ДДС;
  • „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД - 324 000 лева без ДДС;
  • „ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ“ ООД - 373 000 лева без ДДС.

            Срокът за изпълнението на обществената поръчка е 100 календарни дни. Изпълнителят ще трябва да изработи разширен идеен проект за ново трасе, с вариантни решения, да извърши пълни инженерно-геоложки проучвания и да изработи Подробен устройствен план. Въз основа на одобрения идеен проект след това ще може да се възложи изработването на технически проект, а след това и строителство на трасето.

            В момента участъкът е с няколко последователни обратни криви с малък радиус и при шофиране с несъобразена скорост е възможно напускане на пътното платно. С изместването на първокласния път в района на Присовските завои ще се обезопаси отсечката, ще се улесни трафикът, като се осигури безконфликтно преминаване на транзитния и местен транспортен поток, ще се повиши безопасността и комфортът на пътуващите. Предвижда се съществуващото трасе на първокласния път да остане дублиращо и по него да преминава трафикът към промишлената южна зона на Велико Търново.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg