Купете е-винетка: bgtoll.bg

От днес до 29 април се променя организацията на движение в посока Бургас между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“

05.03.2024 14:10
От днес до 29 април се променя организацията на движение в посока Бургас между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“

Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София

 

Днес – 5 март, от 17 часа до 29 април се променя организацията на движение в посока Бургас между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“ за ремонт на селскостопанския подлез на автомагистралата. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, а скоростта в участъка ще е намалена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

По време на ремонтните дейности и за повишаване на безопасността на движение в часове с интензивен трафик през почивните дни преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т временно ще се ограничава и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. камионите пътуващи в посока Пловдив ще се отбиват при 5-ти км на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“. В неделя ограничението ще е от 8 ч. до 14 ч. и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от АМ „Тракия“ и по указание на „Пътна полиция“, може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км на АМ „Тракия“ ще се извършва от „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД. Строително-монтажните работи са възложени след проведена открита процедура по ЗОП през миналата година. Стойността на договора е 792 хил. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. В участъка от платното за Бургас пътната плоча е с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги има пукнатини. С основния ремонт на подлеза ще се подобри експлоатационното състояние и ще се гарантира безопасното преминаване на превозните средства. Очаква се ремонтните дейности да продължат по договор 120 дни до месец юни.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтните дейности са необходими и наложителни. Апелът към  шофьорите е да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg