Купете е-винетка: bgtoll.bg

От 10 юни се променя организацията на движение при 32-ри км на път I-8 Калотина - София за изграждането на участък от АМ „Европа“

07.06.2024 17:07
От 10 юни се променя организацията на движение при 32-ри км на път I-8 Калотина - София за изграждането на участък от АМ „Европа“

От 10 юни се променя организацията на движение при 32-ри км на път I-8 Калотина - София. То е свързано с осигуряване безопасността на движение при изграждането на отсечката от АМ „Европа“ от Сливница до връзката със Софийския околовръстен път.

            За изпълнението на строително-монтажните работи ще се ограничи движението в посока София в близо 260-метров участък между 32-ри и 33-ти км, като автомобилите ще преминават двупосочно в платното за Калотина. В друг около 650-метров участък в двете посоки изцяло ще се ограничи трафикът на моторните превозни средства. Те ще се пренасочват по новоизградената пътна връзка София - Калотина и при км 33+483 ще се връщат отново на първокласния път.

            Шофьорите е необходимо да преминават през участъка с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но въвеждането на временната организация на движението е необходима за изпълнение на строително-монтажните работи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg