Купете е-винетка: bgtoll.bg

Обявени са обществени поръчки за проектиране за ремонт на 56 км третокласни пътища в областите Русе и Монтана

29.07.2022 12:28
Обявени са обществени поръчки за проектиране за ремонт на 56 км третокласни пътища в областите Русе и Монтана

Областно пътно управление – Русе обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на над 22 км от третокласния път III-202 Нисово – Кацелово. Отсечката е най-кратката пътна връзка между общините Две Могили, Опака и Попово в областите Русе и Търговище. Третокласният участък е в недобро състояние, с дефекти и пукнатини на пътната настилка и влошено отводняване. По трасето има три големи съоръжения, които също ще бъдат основно ремонтирани – мостове над р. Бели Лом, над р. Малки Лом и над р. Черни Лом.

Прогнозната стойност на поръчката за изработване на техническия проект е 441 300 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 60 дни. Кандидатите могат да подават офертите си  до 29 август 2022 г.

Областно пътно управление – Монтана стартира обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на близо 34 км от третокласния път III-133 Септемврийци – Вълчедръм – Мокреш. Отсечката, която ще се ремонтира, започва от границата с област Враца, преминава през Септемврийци, Вълчедръм, Мокреш и завършва при пресичането с път II-81 Монтана – Лом. Третокласното трасе свързва населените места от общините Лом и Вълчедръм в област Монтана.

Участъкът е с нарушена асфалтова настилка и влошено отводняване. Предвиден е ремонт на 2 мостови съоръжения над р. Цибрица и над р. Душилска. Индикативната  стойност на поръчката за изработване на технически проект е 679 620 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 9 септември 2022 г.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg