Купете е-винетка: bgtoll.bg

На 5 февруари ще бъде премахнат светофарът при 41-и км на Софийския околовръстен път

02.02.2024 15:50
На 5 февруари ще бъде премахнат светофарът при 41-и км на Софийския околовръстен път

На 5 февруари (понеделник) ще бъде демонтиран светофарът при 41-и км на Южната дъга на II-18 Софийския околовръстен път, който е в близост до „Технополис“. Дейностите ще се извършват между 10 и 16 ч. и в участъка в двете посоки ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента. Скоростта ще е ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. Възможни са затруднения в придвижванeто поради ежедневния интензивен трафик по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба.Светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел „Младост“, започнало през 2019 г. С пускането, преди около две години, на отсечката от Южната дъга между автомагистрала „Тракия“ и ж. к. „Младост“, отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофарна уредба. С демонтирането й ще се улесни пътуването към АМ „Тракия“, ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ще се ограничат и предпоставките за пътни инциденти.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, с която физически ще бъдат разделени двете платна за движение. Трафикът в посока ж. к. „Младост“ ще се осъществява както и досега чрез пътен възел „Младост“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание, като следват въведената организация на движение и  ограниченията на скоростта.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg