Купете е-винетка: bgtoll.bg

На 11 и 12 март ще се проведат три обществени обсъждания на концепцията за интегрирано териториално развитие на областите Русе и Велико Търново

08.03.2024 15:23
На 11 и 12 март ще се проведат три обществени обсъждания на концепцията за интегрирано териториално развитие на областите Русе и Велико Търново

На 11 и 12 март ще се проведат три обществени обсъждания на Концепцията за интегрирано териториално развитие „Устойчив икономически растеж и индустриална инфраструктура“ на областите Русе и Велико Търново. Дебатите ще се проведат в с. Ценово, Свищов и Полски Тръмбеш.

  • В с. Ценово е на 11 март от 14 ч. в Залата на Общински съвет – Ценово.
  • В Свищов е на 12 март от 10:30 ч. в Зала 1 на Община Свищов.
  • В Полски Тръмбеш е на 12 март от 13:30 ч. в Заседателна зала на Община Полски Тръмбеш.

Събитието в Ценово се организира от Областния информационен център – Русе, а дискусиите в Свищов и Полски Тръмбеш от Областния информационен център - Велико Търново. Срещите се провеждат във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

Водещ партньор в концепцията е Община Свищов, а Агенция „Пътна инфраструктура“ участва с предложение за основен ремонт за подобряване на организацията на движение на ул. „33-ти Свищовски полк“ в гр. Свищов. Улицата съвпада с трасето на републикански път II-52 Никопол - Свищов и граничи с територията на бъдещия Индустриален технологичен парк – Свищов. Планираният за ремонт участък е с дължина 1,09 км и по трасето му ще бъдат изградени две кръгови кръстовища, за да се осигури безконфликтното преминаване на транспортните потоци и подобряване на безопасността на движение при входа и изхода на индустриалния парк.

Освен инвестиции в пътна инфраструктура, концепцията включва още инвестиции в нови, по-високотехнологични дейности, подпомагане на предприемачеството, насърчаване към кръгова икономика и младежка заетост, повишаване на знанията и уменията на заетите в местните предприятия.

Линк към презентация на Концепция “Устойчив икономически растеж  и индустриална инфраструктура“-

 https://docs.google.com/presentation/d/1hjsTPNn0dU-fvborWR5cTY_ylP-F08jc/edit#slide=id.p1

Всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с КИТИ и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да подкрепят концепцията или да направят коментари или възражения.

 

Онлайн анкета за гласуване пред ОИЦ Велико Търново се подава в срок до 3 дни след общественото обсъждане в гр. Свищов и Община Полски Тръмбеш: https://forms.gle/GfPNmWcwZ2rJCMRBA

Онлайн анкета за гласуване пред ОИЦ Русе се подава в срок до 23.03.2024г.: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfumVGsRn3q_6U9bbDdjogn7VI2cUiE-6p4M2pYgdkpY13URQ/viewform 

Препоръки или възражения по концепцията могат да се изпратят и на електронната поща на ОИЦ – Велико Търново (Звено за публични консултации към РСР на СЦР): oic_vt@abv.bg и на ОИЦ-Русе (Звено за публични консултации към РСР на СЦР): oic_ruse@abv.bg.

Получаването на подкрепа е едно от условията за одобряване на концепцията и ще допринесе за увеличаване на възможността планираните обекти да бъдат изпълнени със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg