Купете е-винетка: bgtoll.bg

Министър Виолета Коритарова провери строителството на магистрала „Хемус“

11.07.2024 17:31
Министър Виолета Коритарова провери строителството на магистрала „Хемус“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев провери днес строителството на магистрала „Хемус“. Работи се в отсечката между 132 км и 139 км, където се извършва оформяне на скатове и се изгражда колектор и дренаж. Изпълняват се бетонови работи по отводняването на пътни връзки на п. в. „Плевен“.

Към днешна дата  участък 1 - „Боаза“ – п.в. „Дерманци“ е изграден на около 68%. Той е с дължина 15,26 км и включва отсечката от Боаза до пресичането с пътя Луковит – Угърчин, включително и п. в. „Дерманци“.

Министър Коритарова посети днес и Дряново, където проведе среща с кмета на общината Трифон Панчев. Пред него тя заяви, че няма проблем с финансирането за общинските проекти, включени в инвестиционната програма по Приложение № 3 на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството разполага с 400 млн. лв. за разплащане на заявките за авансови и междинни плащанията от общините и при необходимост ще поиска допълнителни средства от Министерството на финансите.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg