Купете е-винетка: bgtoll.bg

Две оферти за надзор при укрепване на участък от пътя Копривщица - Стрелча, пропаднал от наводненията през 2022 г.

12.09.2023 17:08
Две оферти за надзор при укрепване на участък от пътя Копривщица - Стрелча, пропаднал от наводненията през 2022 г.

Две са постъпилите и отворени ценови оферти за строителния надзор при изпълнението на трайни, възстановителни и укрепителни дейности на участък от пътя Копривщица – Стрелча в Софийска област. Третокласният път осигурява връзката на Подбалканския път I-6 с област Пазарджик и е основна комуникация за жителите на Копривщица с Пазарджишка и Пловдивска област. Участъкът от път III-606 при 21-ви км е компрометиран от проливните дъждове и наводненията през септември м. г. Засегнати са пътният откос и част от пътното платно, което налага да бъдат предприети укрепително-възстановителни работи на близо 30 метра от платното. Срокът за изпълнение на поръчката за надзор е 125 календарни дни.

Отворените ценови предложения са на:

  • „АЛФА ПИ ПРОДЖЕКТ“ ООД - 8 188 лв. без ДДС;
  • „ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ“ АД - 41 598 лв. без ДДС.

АПИ проведе и обществена поръчка за изпълнител на проектирането и строителните работи. През юни т. г. е подписан договорът с избрания изпълнител – „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД. Стойността на договора е 297 хил. лв. без ДДС и се финансира от републиканския бюджет.

До укрепване на пътния участък движението в отсечката при 21-ви км от път III-606 Копривщица - Стрелча се извършва в една лента. Трасето е обезопасено и сигнализирано с бализи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg