Купете е-винетка: bgtoll.bg

Четири са офертите за проектирането и строителството на нов мост над река Черкезица в Поповица

22.11.2023 17:22
Четири са офертите за проектирането и строителството на нов мост над река Черкезица в Поповица

Четири са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектирането, упражняването на авторски надзор и строителството на нов мост над река Черкезица на път III-804 Поповица – Асеновград в село Поповица, област Пловдив.

Отворените оферти са на:

  • ДЗЗД „ЧЕРКЕЗИЦА БИЛД“, в което участват: „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД и „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД - 1 943 000 лв. без ДДС;
  • „АКВА КОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД - 3 150 000 лв. без ДДС;
  • „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД - 2 430 106,85 лв. без ДДС;
  • „ПИРС-Д“ ООД - 2 650 000 лв. без ДДС.

Трасето е основна връзка между с. Поповица и Асеновград и е най-краткият път от Асеновград до АМ „Тракия“ в посока Източна България. Асфалтовата настилка е в лошо състояние с коловози, мрежовидни пукнати, частични разрушения, единични хлътвания и слягания. Избраният изпълнител е необходимо да представи технология за премахване на съществуващия мост и да изготви технически проект за ново съоръжение.

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 календарни дни. Предвижда се те да се извършат в три междинни етапа. Прогнозният срок за изпълнение на строителството е 300 дни.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ провежда и обществената поръчка за строителен надзор при изграждането на новия мост над р. Черкезица. Кандидатите могат да подават оферти до 4 декември т. г.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg