Купете е-винетка: bgtoll.bg

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

28.04.2024 14:30
АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ при 16-ти км, в  платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя  София - Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ „Струма“ при 16-ти км само в изпреварващата лента.

АПИ предприе незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата. Оглед на терена  направиха и.д. председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до стабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се  изпълнят в настоящия строителен сезон.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg