Купете е-винетка: bgtoll.bg

АПИ обяви обществена поръчка за възстановяване на деформиран участък по път III-508 Джебел - Рогозче - Фотиново

21.06.2024 09:33
АПИ обяви обществена поръчка за възстановяване на деформиран участък по път III-508 Джебел - Рогозче - Фотиново

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за проектиране и строителство /инженеринг/ за възстановяване и укрепване на деформиран пътен участък с дължина около 240 метра от път III-508 Джебел – Рогозче - Фотиново. Компрометираното трасе е при 19-и км на третокласния път, в близост до с. Овчево. Целта е трайното възстановяване на транспортно-експлоатационните качества, носимоспособността и отводняването на пътната настилка, за да се осигурят необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Кандидатите могат да подават оферти до 25 юли 2024 г. Прогнозната стойност за изпълнението на обществената поръчка е 1 613 980 лв. без ДДС, като средствата са от бюджета на АПИ. Проектирането ще се извършва в три междинни етапа, като срокът за изпълнението им е 100 календарни дни. Срокът на строително-монтажните дейности е 180 календарни дни.

Отсечката не е основно ремонтирана през последните 25 г. и в участъка при 19-и км има деформации и пропадания. През 2021 г. преминаването в отсечката от 17-и до 20-и км е ограничено до възстановяването на пътя.

Избраният изпълнител на обществената поръчка трябва да направи геотехнически проучвания на инженерно-геоложките условия в района на деформациите и да установи причините за тяхното възникване. Въз основа на резултатите от изследването ще бъде изготвен и реализиран проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg