Купете е-винетка: bgtoll.bg

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

14.05.2024 15:42
АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723 373 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 13 юни т. г.

Поръчката е разделена в 4 обособени позиции, като всеки участник в процедурата има право да подава оферта за максимум 2 позиции.

Първата обособена позиция включва строителен надзор при трайното укрепване на деформации на пътното платно на 7 обекта по републикански път II-82 Костенец – Радуил – Боровец – Самоков. Те се намират при 18-и км, 22-и км, 24-и км, 25-и км и 3 в границите на 23-и км.

Втората позиция е за строителен надзор при укрепване на свлачище на републикански път ІІІ-551 о.п. Дебелец – Плаково – Средни колиби – Елена, на откос от югозападната страна на ул. „Патриарх Евтимий Търновски”, при 2-ри км.

Третата позиция е за строителен надзор при укрепване на проявени деформации на пътното платно на 5 обекта в област Габрово. Първият е свързан с укрепване на свлачища на път III-4041 Севлиево – Янтра – Скалско – Геша – Дряново, в участъци при 8-и км, 10-и км и 21 км. Вторият е при 2-ри км на третокласния път III-405 Добромирка - Вишовград - Бяла Черква - Павликени - Батак - Караисен - Алеково - Царевец – Свищов. Третият е за свлачището на път III-6072 Граница Ловеч - Кръвеник - Стоките - Батошево, в района на с. Селище /при 11 км/. Четвъртият е за надзор при укрепване на проявени деформации на пътното платно на път I-5/Е-85 Габрово - Шипка – Казанлък, а петият е за свлачището при 13-ти км на път III-4404 Габрово - Трънито - Дебел дял - Музга – Гъбене.

В четвъртата позиция са включени два обекта - трайното укрепване на проявени деформации на пътното платно на АМ „Тракия“ в участъка от 342-и до 348-и км на територията на област Бургас, както и укрепване на свлачището на път I-9 о. п. Слънчев бряг – Бургас в отсечката между 225-и и 226-и км.

Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg