Купете е-винетка: bgtoll.bg

Стартирана е обществената поръчка за надзор при изграждането на Югоизточния обход на Пловдив

07.12.2020 12:00
Стартирана е обществената поръчка за надзор при изграждането на Югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществената поръчка за избор на изпълнител на надзора при изграждането на Югоизточния обход на град Пловдив. Индикативната стойност на поръчката е 750 хил. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 21 месеца. Кандидатите могат да подават оферти до 7 януари 2021 г.

С построяването на 4,8 км обходен път транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от град Пловдив.

Трасето на обхода ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

 

 

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

В момента се провежда и тръжната процедура за избор на изпълнител на строителните работи. На 16 октомври т. г. бяха отворени 12-те подадени оферти и работата на тръжната комисия продължава. 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg