Купете е-винетка: bgtoll.bg

Пуснато е движението по ремонтираното съоръжение 6 на Аспаруховия мост във Варна

23.06.2020 17:02
Пуснато е движението по ремонтираното съоръжение 6 на Аспаруховия мост във Варна

От днес е пуснато движението по ремонтираното съоръжение 6 на Аспаруховия мост във Варна. Завършиха възстановителните дейности по горното строене на съоръжението, които включват направа на бетонна плоча, полагане на хидроизолация, нови тротоарни конзоли, асфалтобетонова настилка и монтиране на дилатационна фуга. Съоръжението е с нова хоризонтална маркировка, стоманена предпазна ограда и парапет.

 

 

Дейностите по долното строене на съоръжение 6 на Аспаруховия мост ще продължат до края на юли. Те ще се извършват без спиране на трафика.  Ще се ремонтира нарушено бетоново покритие и корозирала армировка по гредите, ще се направи и цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности срещу карбонизация на бетона с цел повишаване устойчивостта му при външни въздействия.

Строителните дейности са част от поетапното обновяване на Аспаруховия мост, което започна през 2016 г. Мостът се състои общо от 11 съоръжения и е в експлоатация е от 1976 г. Основна връзка е на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Досега са обновени съоръжения 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспарухов мост и са вложени над 6,2 млн. лв.

Стойността на ремонтните дейности на съоръжение 6 е близо 1,6 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи се изпълняват от пътноподдържащото дружество, с което агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Варна.

 

 

 

Галерия:

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg