Купете е-винетка: bgtoll.bg

Над 900 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж

29.12.2016 09:25
Над 900 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж

Над 900 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Всички пътища са добре почистени и проходими при зимни условия. Превалявания от сняг има в Западна и Северна България - в областите София, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново. На някои места снежната покривка достигна 35-40 сантиметра, а в Ловешка област на места е до 70 сантиметра.

През последните 24 часа екипите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми положиха огромни усилия, за да се осигури безопасността на пътуване в районите със снеговалеж. През нощта пътната мрежа е обработена с химически вещества и сол против обледяване. Днес температурите се повишават, което ще ускори снеготопенето и следобед пътищата отново ще се обработват.

До 5 часа тази сутрин беше ограничено движението на товарни автомобили над 12 т по АМ „Хемус“ в участъка София – Ябланица, за да се почисти безпрепятствено автомагистралата. Отстранен бе тежкотоварният автомобил, който аварира на виадукт „Бебреш“. До края на деня ще бъде възстановена ограничителната система, нарушена от пътнотранспортното произшествие.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg