Купете е-винетка: bgtoll.bg

Всички пътища са проходими. Следобед настилките ще се обработват, за да се осигури безопасност на пътуване след снеготопенето

30.11.2016 12:00
Всички пътища са проходими. Следобед настилките ще се обработват, за да се осигури безопасност на пътуване след снеготопенето

Всички пътища са добре почистени. През последните 48 часа екипите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми положиха огромни усилия и пътищата са почистени и в добро състояние. През нощта над 1000 машини обработваха пътната мрежа с химически вещества и сол против обледяване. Днес температурите се повишават, което ще ускори снеготопенето и следобед пътищата отново ще се обработват, за да се осигури безопасното пътуване.

 

Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да се предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността и пътуването на всички останали.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg