Купете е-винетка: bgtoll.bg

В присъствието на министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева бе пуснат за движение мостът над река Стряма по АМ „Тракия“

31.10.2016 14:40
В присъствието на министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева бе пуснат за движение мостът над река Стряма по АМ „Тракия“

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на министъра на околната следа и водите Ивелина Василева днес беше пуснат за движение мостът над река Стряма при 136-ти километър на автомагистрала „Тракия“. Възстановено е двупосочното движение по двете платна на съоръжението. 

 

Ремонтът на моста стартира през май т. г. с осигурените от правителството над 2,1 млн. лв. В началото на юли т. г. завършиха ремонтните дейности на платното за София. За по-безопасното и удобно пътуване към Бургас през активния туристически сезон - юли и август, ремонтни дейности не се извършваха. 

Строителните работи включват ремонт на пътната плоча, хидроизолация, нова асфалтова настилка, тротоарни конзоли, възстановяване на бетоновите повърхности по долното строене, нови дилатационни фуги, отводнителни, ограничителни системи, парапети и пътна маркировка. 

Мостовото съоръжение не бе обновявано от 1999 г., когато е подменена хидроизолацията.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg