Купете е-винетка: bgtoll.bg

Дончо Атанасов: АПИ ще инвестира 1.5 млн. лева в ремонта на път II-81 в чертите на град Лом

07.09.2016 19:50
Дончо Атанасов: АПИ ще инвестира 1.5 млн. лева в ремонта на път II-81 в чертите на град Лом

АПИ ще инвестира в ремонта на път II-81, в чертите на град Лом 1.5 млн. лева от новия бюджет на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2017 г., съобщи Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на АПИ . Днес той присъства на извънредната сесия на Общинския съвет на гр. Лом.

 

 

За да бъде направена тази инвестиция е необходимо преди това да се направи подмяна на водопровода и да се изгради новия воден цикъл на града. В противен случай новият път ще бъде компроментиран, обясни инж. Атанасов.

Забавянето с години на завършването на водния цикъл на града, започван и спиран няколко пъти не позволи до момента на АПИ да направи този участък. Върху платното в този участък се изливат всички фекални и дъждовни води, което в момента овлажнява конструкцията на пътя и на няколко места тя има пропадания. По данни на АПИ настилката от павета е положена преди около 60 г.

Според инж. Атанасов през всички други пътни участъци, които минават през Лом, са взети мерки и още през пролетта са изкърпени.

През предстоящия зимен сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ пое ангажимент пред общинския съвет да поддържа участъка като път „клас А“.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg