Купете е-винетка: bgtoll.bg

До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен. Шофьорите да карат с повишено внимание

02.09.2016 14:06
До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен. Шофьорите да карат с повишено внимание

До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен. По програма „Транзитни пътища V“ ще се обновят 7,3 км от път I-7 Силистра - Шумен. Инвестицията е 8,6 млн. лв с ДДС.

В момента се извършват ремонтни дейности в обхвата на пътния банкет и част от едната лента.

 

Това е участъкът от пътния възел на път I-7 Силистра – Шумен с път I-2 Русе – Разград до района на кв. „Дивдядово“ на Шумен. Движението се осъществява в двете ленти на пътя без отбиване, а в участъка след отклонението за Промишлената зона в посока Велики Преслав трафикът се регулира със светофар. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразна скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Ремонтът на Околовръстния път на Шумен - път I-7 от км 115+000 до км 122+300, е част от лот 4 по „Транзитни пътища V“. Изпълнител е ДЗЗД „Лена Енженярия и Конщрусойш-Инжстройинженеринг-Пътища-ЛОТ4“.

Рехабилитацията на участъка от път I-7 се извършва по метода „студено рециклиране“. Това е съвременна технология, позволяща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка. Предвидено е полагане на два асфалтови пластове - от неплътен и от плътен асфалтобетон. Ще бъдат ремонтирани и пътните връзки на пътен възел с път I-2 и пътни връзки на пътния възел при бул. „Симеон Велики“ в град Шумен. Ще се ремонтират и 6 големи съоръжения.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg