Купете е-винетка: bgtoll.bg

Утре започва изкърпването на обходния маршрут, по който ще преминава трафикът при ремонта на надлеза при гара Елин Пелин

19.08.2016 17:25
Утре започва изкърпването на обходния маршрут, по който ще преминава трафикът при ремонта на надлеза при гара Елин Пелин

Утре започва изкърпването на обходния маршрут, по който ще преминават шофьорите при ремонта на жп надлеза на път ІІІ-105 Елин Пелин - Гара Елин Пелин. Предвижда се строителните дейности на съоръжението да започнат през следващата седмица.

 

Обходният маршрут по време на възстановителните работи на железопътния надлез ще бъде Гара Елин Пелин (север) - Елин Пелин - Мусачево - Равно поле - Нови хан - Гара Елин Пелин (юг). За повишаване на безопасността при пътуване до вторник - 23 август, ще бъдат изкърпени отсечките от път I-8 между Нови хан и връзката с АМ „Тракия“ и път III-6002 между Мусачево и Елин Пелин, по които ще преминава трафикът при ремонта на съоръжението.

Днес бе подписан и договорът с изпълнителя на ремонтно-възстановителните работи на жп надлеза при гара Елин Пелин - „Калистратов груп“ ЕООД. Стойността му е 2 099 145,42 лв. с ДДС.

Железопътният надлез при 14-ти километър на път III-105 I-1 – Елешница – Елин Пелин – Нови хан е ремонтиран преди 13 години и асфалтовата настилка е амортизирана от интензивния трафик. Целта на предстоящия ремонт е да бъде подобрено експлоатационното състояние, носимоспособността и дълготрайността на мостовата конструкция, с което ще се осигурят безопасност и удобство при пътуването. Предвиден е ремонт на връхната конструкция, тротоарните блокове и подновяване на ограничителните системи, пътни знаци и пешеходен парапет.

Строителният надзор ще бъде осъществен от „Трафик Холдинг“ ЕООД. Техният договор е на стойност 36 799,20 лв. с ДДС.

По договор срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 98 календарни дни. Те ще завършат в настоящия строителен сезон.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg