Купете е-винетка: bgtoll.bg

5 проекта на АПИ получиха награди на „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS“ 2016

24.02.2016 11:35
5 проекта на АПИ получиха награди на „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS“ 2016

5 проекта на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отличени на първата церемония за награди в инициативата „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS“ 2016. Учредител на конкурса, в който се разглеждат проектите с принос в изграждането на инфраструктурата на България е „Градът Медиа Груп“, и е под егидата на три министерства - на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на околната среда и водите, на браншовите, академични и браншовите организации в сектора.

 

Целта е да бъдат наградени най-добрите инфраструктурни проекти, реализирани в периода 2013-2015 г. Отличията са в 8 категории, а победителите са определени от 30-членно авторитетно жури с председател инж. Павел Диковски - председател на УС на Българска браншова камара „Пътища“.

За победител в категория „Транспортна пътна инфраструктура“ журито определи „Проектирането и строителството на лот 2 Дупница – Благоевград от АМ „Струма“. Със специални награди са участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път и лот 2 Димитровград – Харманли от АМ „Марица“. Отличието на АПИ бе връчено на инж. Илиана Захариева, член на Управителния съвет на агенцията.

В категория „Интелигентни транспортни системи и географски информационни системи“ първото място е за проекта на АПИ, свързан с изграждането на система за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистрали и І-ви клас пътища. Специална награда е присъдена за успешното изпълнение на проекта по ОП „Административен капацитет“ - „Предоставяне на ГИС базирани електронни административни услуги при издаване на разрешения за гражданите и бизнеса от Агенция „Пътна инфраструктура“ и създаване на ГИС регистри за приходни дейности”. Призът за АПИ получи инж. Дончо Атанасов, член на УС.

„INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS“ ще прави преглед и ще дава публичност на най-добрите успешно завършени проекти в четирите основни направления на инфраструктурата, имащи най-голямо значение за развитието и конкурентоспособността на българската икономика и общество:

- Транспортна пътна инфраструктура;

- Транспортна железопътна инфраструктура;

- Транспортна пристанищна инфраструктура;

- Метрополитен транспортна инфраструктура;

- ИТС - интелигентни транспортни системи;

- ГИС - географски информационни системи в инфраструктурата;

- Екологична водна инфраструктура;

- Екологична инфраструктура - депа и отпадъци;

- Екологична индустриална инфраструктура;

- Градска среда.

Обектите, които ще участват в инициативата, ще получат обществено-професионална оценка и публичност, като се популяризират добрите практики и постиженията на водещите компании и професионалисти при реализирането им.

 

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg