Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Лазаров получи наградата „Инженер на годината“ за 2015 г. на Сдружението на пътните инженери и консултанти

18.12.2015 10:01
Инж. Лазаров получи наградата „Инженер на годината“ за 2015 г. на Сдружението на пътните инженери и консултанти

Сдружението на пътните инженери и консултанти в България удостои председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров с наградата „Инженер на годината“ за 2015 г. Отличието връчи инж. Павел Диковски – председател на Българската браншова камара „Пътища“ и член на Управителния съвет на СПИК.

 

Признанието на професионалната гилдия е за успешното администриране на ремонтните дейности по направленията на АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ и внедряването на технологиите за студено и горещо рециклиране на стари асфалтови настилки.

Инж. Лазаров благодари за сдружението за оценката, която дават за работата на пътната администрация и подчерта, че тази награда не е само лична, но и на всички, които през 2015 г. са работили по обектите и са дали всичко от себе си и нужната подкрепа.

Още две награди на пътни инженери, работили през годината по проекти на АПИ, бяха връчени на 11-те годишни награди на СПИК. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова награди инж. Апостол Николов с отличие в областта на пътните технологии и практика. През 2015 г. фирмата, в която той работи, е изпълнила повече от 100 км асфалтово строителство с високи технологични параметри. Трябва да отдадем значимото на усилията на всички в бранша – проектанти, консултанти, строители, на всички, които участвате в този толкова важен процес. В годината, в която отчитаме пик на пътното строителство, сме положили над 1 500 000 тона асфалт, подчерта министърът. Дай, Боже, със съвместните усилията на всички от гилдията качествено и устойчиво да положим още много милиони тонове асфалт, така че да постигнем така желаната от всички добра пътна инфраструктура на територията на цялатa страна, пожела в заключение министърът.

Инж. Илиана Захариева – член на УС на АПИ, връчи наградата на инж. Метакса Метаксов за иновативен подход при разработването на пътни проекти по направлението на АМ „Струма“.

 

 

 

   

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg