Купете е-винетка: bgtoll.bg

Около 60 хил. куб. м от фрезования при ремонтите на магистралите асфалт ще бъде предоставен на общините

12.05.2015 15:20
Около 60 хил. куб. м от фрезования при ремонтите на магистралите асфалт ще бъде предоставен на общините

Около 60 хил. куб. м от фрезования при ремонтните дейности на магистралите асфалт ще бъде предоставен на общините, за да се подобри състоянието на пътни участъци на тяхна територия, които са в много лошо състояние, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

По този начин ще подкрепим местните власти в процеса на поддържане и обезопасяване и на общинските пътища, каза още тя и допълни, че това е стъпка в посока осигуряване на все повече инвестиции в подобряване качеството на пътната мрежа в страната в дългосрочен план.

Поради ограничения бюджет и невъзможността да бъдат предоставени допълнителни средства за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа, фрезованият от ремонтите по автомагистралите материал ще може да бъде използван за изкърпване на малките пътища.

Местните власти, които желаят да получат материала, трябва да заявят това в Националното сдружение на общините. То ще събира и обобщава заявките като приоритизира най-спешните обекти. Съгласуваният с министъра на финансите списък ще бъде представен за одобрение в Министерския съвет.

Досега фрезованият материал е използван основно от областните пътни управления за попълване на банкети, изпълване на основи пластове при ремонтни дейности и т. н.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg