Купете е-винетка: bgtoll.bg

Утре се пуска движението по новия мост над р. Луда Яна на път I-8 Пазарджик - Пловдив

08.05.2015 15:00
Утре се пуска движението по новия мост над р. Луда Яна на път I-8 Пазарджик - Пловдив

Утре в 11,30 ч. ще бъде пуснато движението по новия мост над река Луда Яна при км 195 на път I-8 Пазарджик – Пловдив. Ще бъде извършен водосвет за здраве и безаварийно пътуване. На него ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, кметове от региона и др.

 

 

На мястото на авариралото на 9 май м. г. съоръжение, със средства от републиканския бюджет, е изграден нов мост. Старият мост, построен през 40-години на миналия век от немски военни, аварира след като придошлите води на реката подкопаха носеща колона и се наложи движението да бъде пренасочено по обходни маршрути. С пускането на движението по новото съоръжение се възстановява най-пряката и удобна пътна връзка между Пазарджик и Пловдив.

Инвестицията е за близо 2,4 млн. лв. с ДДС. Изпълнител на проекта е „ОРС инфраструктура“ ООД. Строителният надзор е осъществен от „Консулт инженерингс“ ЕООД. Техният договор е за 76 800 лв. с ДДС.

За журналистите от област Пазарджик е осигурен транспорт, който ще тръгне в 10,45 ч. от сградата на Областна администрация Пазарджик.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg