Купете е-винетка: bgtoll.bg

Очаква се до края на деня ще бъде отворен участъкът от път II-84 - между Варвара и Велинград

21.03.2015 18:30
Очаква се до края на деня ще бъде отворен участъкът от път II-84 - между Варвара и Велинград

Пътят между с. Варвара и Велинград се очаква да бъде отворен до края на деня. До тогава екипът от алпинисти ще приключи с обрушването на опасните скални скатове, надвиснали над двулентовия път. През изминалата нощ движението бе временно ограничено при 19 км на път II-84  Велинград - Пазарджик /след  ж.п. прелеза при Варвара/, поради свличане на скална маса. Обходният маршрут за шофьорите е по път III-376 Ракитово- Батак и път  II-37 Батак - Пещера - Пазарджик. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров посетиха свлачището и обсъдиха възможностите за трайно решение на проблема с новото срутище.

 

Министър Павлова заяви, че всеки ден възникват нови срутища и най-засегнати са областите Пазарджик и Смолян. В Пазарджишка област е имало свличане на скална маса и по пътя Велинград-Юндола, а в Смолянска на 3 км от свлачището до село Тешел е възникнало ново. В момента екипи работят и по 4 свлачища в област Благоевград, а пътят за Гоце Делчев е частично затворен, тъй като пропада по неизяснена засега причина вертикално надолу, посочи регионалният министър. Днес експерти работят на терен и изясняват причините.

Инж. Лазаров съобщи, че до края на април или близо четири месеца предсрочно ще бъде пуснат новият мост на р. Луда Яна при км 195 на път I-8  Пазарджик - Пловдив. Старият мост е в аварийно състояние от началото на май м. г.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg