Купете е-винетка: bgtoll.bg

Утре с контролирани взривове продължава премахването на опасните скални късове на път III-866 Девин – Кричим

17.02.2015 17:20
Утре с контролирани взривове продължава премахването на опасните скални късове на път III-866 Девин – Кричим

С два контролирани взрива днес бяха премахнати част от опасните скални късове при 102-ри км на път III-866 Девин – Кричим. Отстранени са около 400 куб. м. Утре взривните дейности продължават. Очаква се движението по път III-866 Девин – Кричим да бъде възставено към края на работната седмица. До пускането му трафикът се насочва по път II-86 Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Смолян.

 

От петък миналата седмица движението по третокласния път е блокирано поради опасността от свличане на скална маса, застрашаваща живота на аварийните екипи, разчистващи срутището. При обрушването на скалите от алпинисти бе установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg