Купете е-винетка: bgtoll.bg

10 дни преди официалното откриване на зимния сезон в Банско завърши ремонтът при 15-ти км от път ІІ-19 в района на Предела

04.12.2014 14:53
10 дни преди официалното откриване на зимния сезон в Банско завърши ремонтът при 15-ти км от път ІІ-19 в района на Предела

10 дни преди официалното откриване на зимния сезон в Банско   Агенция „Пътна инфраструктура“ завърши предприетите укрепителни дейности при 15-ти километър на път ІІ-19 Симитли – Разлог в района на прохода Предела. Участъкът пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове.

 

 

 

На отсечката отец Методи от Симитли отслужи водосвет за здраве и безаварийно пътуване по второкласния път. На него присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров, кметът на Банско Георги Икономов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, представители на фирмата изпълнител и др.

За спешните аварийно-възстановителни дейности на отсечката от републиканския бюджет бяха осигурени 950 хил. лв. Министър Павлова подчерта, че на обекта в продължение на един месец е работено с пълна мобилизация и без почивен ден, за да приключат ремонтните дейности максимално бързо и движението в двете ленти при 15-ти километър на пътя за Банско да бъде възстановено в кратки срокове. Министърът поздрави за отличната организация на работата експертите от АПИ и от фирмата изпълнител.

Основата на пътя е укрепена със 152 бр. пилоти. В изграждането им са вложени над 45 тона арматура и 253 куб. м бетон. Поставени са и 112 анкера. За повишаване на безопасността на движението през участъка са монтирани и 136 м ограничителни системи.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

галерия:

   

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg