Купете е-винетка: bgtoll.bg

Правителството осигури 11,5 млн. лв. за разплащане на строителните дейности по магистралите „Хемус” и „Марица“

10.09.2014 14:04
Правителството осигури 11,5 млн. лв. за разплащане на строителните дейности по магистралите „Хемус” и „Марица“

Правителството осигури допълнително 11,5 млн. лв. за финансиране на приоритетни инфраструктурни проекти. От тях 8,5 млн. лв. са за отсечката Белокопитово – Каспичан от АМ „Хемус”, а 3 млн. лв. са за дясното платно на АМ „Марица от км 99 до км 108. И двата обекта се изграждат със средства от републиканския бюджет.

 

С парите ще бъдат разплатени дейности по строителството на участъците от двете магистрали, които са от изключително важен държавен и обществен интерес.

С отпуснатите средства за участъка от АМ „Хемус“ ще бъдат изплатени заплатите на работниците на „Автомагистрали Черно море“ АД, които работят по изграждането на участъка Белокопитово - Каспичан, съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. АПИ ще сключи споразумение със строителната фирма с изрична клауза от тези средства да бъдат разплатени всички дължими възнаграждения, включително и тези за месец септември, уточни министърът. С част от предоставената сума ще продължи строителството на най-големия обект от участъка – пътен възел „Белокопитово“, и строителите няма да загубят работата си, подчерта вицепремиерът.

С останалите 3 млн. лв. ще бъде довършено дясното платно на 9-километровия участък на АМ „Марица“ между Любимец и Свиленград. С това решение правителството създава условия за ускоряване реализацията на проекта и възможност да се пътува по цялата магистрала в най-кратки срокове.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg