Купете е-винетка: bgtoll.bg

Готова е първата система за автоматизирано събиране на данни за трафика по пътища от II и III клас

27.08.2014 10:55
Готова е първата система за автоматизирано събиране на данни за трафика по пътища от II и III клас

Утре – 28 август т. г., на пресконференция ще бъдат представени изпълнените дейности по проекта “Изграждане на система за автоматизирано събиране на данни за трафика по автомобилните пътища в Република България”. Той се финансира от Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г. по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/5-01/2008/059 „Оптимизиране на Агенция „Пътна инфраструктура“ за управление на програми и проекти, финансирани с европейски средства“.

С осигурения финансов ресурс от ОПРР е изградена система от 120 автоматични устройства, записващи трафика по пътищата от второкласната и третокласната пътна мрежа. Изпълнител на проекта е „Телелинк” ЕАД.

В пресконференцията ще участват директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОП „Регионално развитие” и програмите за териториално сътрудничество на ЕС” в АПИ Николина Чапанова, директорът на Централния институт за пътни технологии, национални и европейски норми и стандарти (ЦИПТНЕНС) към АПИ инж. Веселин Димитров, ръководителят на проекта Мирослав Ценов, инж. Доброслав Симеонов - началник на отдел в ЦИПТНЕНС, и представители на „Телелинк” ЕАД.

 

Пресконференцията на 28 август /четвъртък/ е от 11,30 ч. в хотел „Кристал Палас”, зала „Бизнес салон”, на ул. "Шипка" 14 в София.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg