Купете е-винетка: bgtoll.bg

Утре се отварят ценовите оферти за строителството на обходния път на град Димово

07.08.2014 11:40
Утре се отварят ценовите оферти за строителството на обходния път на град Димово

Утре в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени ценовите оферти за изпълнение на строително-монтажните дейности за обект: „Обходен път на град Димово от км 39+480 до км 47+300 на път I-1”. Общата дължина на участъка е 7,8 км. Проектът е по програма „Ново строителство“ и ще се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

 

 

 

Индикативната стойност на обекта е 9,9 млн. лв. с ДДС. Срокът за изграждането му е 210 календарни дни от датата на сключване на договора. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.

Път I-1 е част от общоевропейски транспортен коридор №ІV. Чрез него се осъществяват транспортни връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция. С пускането в експлоатация на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличи транзитният трафик в Северозападна България.

В участъка от км 39+480 до км 47+300 път I-1 преминава през гр. Димово и селата Бела, Скомля и Медовница, което определя ниска скорост на движение и повишава риска от пътнотранспортни произшествия. С изграждането на обходния път движението ще бъде изнесено извън населените места, с което ще се повиши безопасността на движението, ще се подобрят условията за живот в населените места и опазването на околната среда.

Ценовите предложения на допуснатите участници ще бъдат отворени от 11:00 часа, в зала 702 в АПИ.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg