Купете е-винетка: bgtoll.bg

До средата на август ще завърши ремонтът на 12 км от път III-605 Батановци - Пали Лула - Гигинци

28.07.2014 15:15
До средата на август ще завърши ремонтът на 12 км от път III-605 Батановци - Пали Лула - Гигинци

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провериха ремонтните дейности на път III-605 Батановци - Пали Лула – Гигинци от км 9+500 до км 21+600. По публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ се ремонтират 12,1 км от третокласния път. Осигуреното финансиране от републиканския бюджет е 3 млн. лв.

 

Очаква се ремонтните дейности на обекта да завършат до средата на август, увериха министър Терзиева и инж. Чайков от ръководството на фирмата-изпълнител. Път ІІІ-605 Батановци - Пали лула - Гигинци е важна транспортна връзка за жителите на общините Перник, Брезник, Земен, Ковачевци. Трасето на пътя преминава през селата Пали лула, Ноевци, Непразници и Гигинци. С. Ноевци е най-гъсто населеното място в община Брезник. В близост до с. Гигинци е манастира „Св. Козма и Дамян“ – един от най-посещаваните туристически обекти в региона. Предстои община Брезник да ремонтира пътя, свързващ Гигинци с Гигинския манастир.

Досега на обекта са извършени изкопи за окопи и дренажи, почистване на свлачища, срутища, на водостоци и окопи, оформяне на окопи, фрезоване, машинно полагане на плътна асфалтова смес, полагане на бордюри, изработка на бетонови корита за облицован окоп и т. н.

Ремонтните дейности се изпълняват по договора за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Перник от „ЛИЕЛ КОНСТРАКШЪН” ЕООД.

По програмата за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Перник през първото шестмесечие на годината са вложени близо 860 хил. лв. В началото на юни със средства от бюджета завърши ремонтът на участък от пътя Рударци - Кладница. Предстои да започне и рехабилитацията на над 9 км от път III-1003 Драгичево - Рударци - Кладница. В момента се провежда тръжната процедура за избор на изпълнител.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg