Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Чайков ще провери как се изпълняват разпоредените мерки за по-бързо разчистване на Прохода на Републиката

20.06.2014 15:40
Инж. Чайков ще провери как се изпълняват разпоредените мерки за по-бързо разчистване на Прохода на Републиката

Утре председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков ще бъде на Прохода на Републиката, за да провери как се изпълняват разпоредените мерки за по-бързото разчистване на пътя. От вчера вечерта заради проливните дъждове и наводнението на пътя Проходът на Републиката е затворен за движение за всички видове превозни средства. Заливането на пътя е нанесло щети на пътна настилка и на два моста.

В област Велико Търново две съоръжения на път І-5 са в аварийно състояние. Участък от път ІІ-55 - подходът към прохода, е прекъснат в района на Килифарево. Около 200 м от пътя са разрушени от приливната вълна и са непроходими.

Експерти ще направят оглед на пътя, нанесените щети и действията, които в максимално кратки срокове ще се предприемат за възстановяване на движението през старопланинския проход. За преодоляване на щетите от наводненията АПИ ще кандидатства за осигуряване на финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

До възстановяване на движението през Прохода на Републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg