Купете е-винетка: bgtoll.bg

500 хил. лв. са осигурени за превантивния ремонт на път II-56 Шипка – Павел баня

23.04.2014 15:20
500 хил. лв. са осигурени за превантивния ремонт на път II-56 Шипка – Павел баня

В Павел баня инж. Илиана Захариева, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, даде началото на превантивния ремонт на 2 км от второкласния път II-56 Шипка - Павел баня. Отсечката е на територията на града и не е обновявана повече от 30 години. На церемонията присъстваха областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, депутати и др.

 

В превантивния ремонт на участъка ще бъдат вложени 500 хил. лв., спестени от зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. С обновяването на отсечката жителите и гостите на Павел баня ще пътуват по-безопасно и удобно, заяви инж. Захариева. Тя подчерта, че през миналата година за подобряване на експлоатационното състояние са участъка от с. Горно Сахране до кръстовището с общинския път за с. Асен от бюджета на АПИ са осигурени над 580 хил. лв.

Стартиралите днес дейности предвиждат профилиране и попълване на банкети, студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, изкърпване, машинно полагане на плътна асфалтова смес, поставяне на нова пътна маркировка, монтаж на парамети и др.

Изпълнител на превантивния ремонт еОбединение „Стара Загора 2010” гр.Стара Загора, което има договор с АПИ за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Стара Загора. 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg