Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Чайков провери строителните дейности на мостовото съоръжение на пътя Ловеч - Севлиево и ремонта на участък от II-35 Плевен - Ловеч

07.04.2014 16:54
Инж. Чайков провери строителните дейности на мостовото съоръжение на пътя Ловеч - Севлиево и ремонта на участък от II-35 Плевен - Ловеч

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков инспектираха аварийно-възстановителните дейности на мостовото съоръжение по пътя Ловеч - Севлиево, както и ремонтните дейности на участък от път II-35 Плевен - Ловеч.

 

Министърът изрази удовлетвореност от извършените строителни дейности и поздрави строителите, които са се справили предсрочно с проекта за по-малко от 180 дни. За ремонтирането и укрепването на моста, който бе компрометиран от високите води на река Осъм през юни м. г. са вложени 1,8 млн. лв. от държавния бюджет. Мостът е важна пътна артерия за част от индустриалната зона на Ловеч.

Министър Терзиева и инж. Чайков провериха и строителните дейности на участъка от второкласния път II-35 Плевен - Ловеч. Със средства от републиканския бюджет чрез публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ се извършва превантивен ремонт на отсечка от около 8 км. Инвестицията е за над 2 млн. лв. „Амбицията ни е да обърнем по-сериозно внимание и на малките населени места. Целта ни е да бъдат намалени различията между регионите. Продължаваме да инвестираме – не само в големи проекти, но и в обновяване на по-малките пътища, които през последните 4 години са били пренебрегвани“, изтъкна министърът на регионалното развитие.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg