Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Чайков участва в конференцията „Черноморският автомагистрален пръстен - предизвикателства и перспективи“

11.11.2013 16:39
Инж. Чайков участва в конференцията „Черноморският автомагистрален пръстен - предизвикателства и перспективи“

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков и инж. Илиана Захариева, член на УС, участваха в конференцията „Черноморският автомагистрален пръстен - предизвикателства и перспективи“.

На форума в Бургас, под патронажа на министерствата на регионалното развитие и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, специалистите дискутираха възможностите за интегриране на Балканите  към икономическата зона на черноморските държави.

 

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева подчерта, че черноморският автомагистрален пръстен ще спомогне за разширяване на регионалното сътрудничество. Според нея с изграждането на автомагистрала „Черно море“ - между Варна и Бургас, ще се осигури не само нова скоростна транспортна връзка между автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“, но ще се подобри и обслужването по крайбрежието, тъй като транзитният трафик ще бъде изнесен извън населените места.

Пред журналистите, отразяващи форума, инж. Чайков подчерта, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е представила пред Българската агенция за инвестиции и пред потенциални инвеститори два скоростни пътя: Дуранкулак - Варна и Бургас - Малко Търново. Отсечките са част от автомагистралния пръстен  заедно с АМ "Черно море".

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg