Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Чайков обсъди готовността за зимно поддържане на републиканските пътища с директорите на 27-те ОПУ

30.10.2013 16:34
Инж. Чайков обсъди готовността за зимно поддържане на републиканските пътища с директорите на 27-те ОПУ

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков обсъди готовността за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа с директорите на 27-те областни пътни управления и представители на пътноподдържащите фирми. В срещата участва и заместник-министърът на регионалното развитие Мирослав Мазнев.

 

До този момент фирмите-изпълнители са проверявани няколко пъти за необходимата техника и материали. По опорните пунктове се доставят нужните количества сол, пясък и химикали. Създадена е организация за даване на 24-часови дежурства в областните пътни управления и от пътноподдържащите фирми по опорните пунктове. Все още не са осигурени в необходимата степен техника и суровини от пътноподдържащите фирми в областите Видин, Враца, Плевен, Хасково, Благоевград и Перник.

Поради това, че през следващото десетдневие се очакват високи температури в страната, заповедта за въвеждането на зимното поддържане на републиканските пътища ще бъде издадена, когато метеорологичната прогноза е за трайно застудяване и понижение на температурите. Председателят на УС на АПИ инж. Чайков разпореди на директорите на областни пътни управления да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на пътищата във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Агенция „Пътна инфраструктура” призовава шофьорите, макар че времето все още е хубаво, да започнат подготовката на автомобилите си и да сменят летните гуми със зимни. Да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и указанията на контролните органи.

галерия:

 

 

 

 

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg