Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Лазаров: Целта на екипа ни е да имаме напълно завършен магистрален пръстен, какъвто сме мечтали дълги години

03.04.2013 18:31
Инж. Лазаров: Целта на екипа ни е да имаме напълно завършен магистрален пръстен, какъвто сме мечтали дълги години

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и членовете на УС – инж. Илиана Захариева и г-жа Лазаринка Стоичкова, бяха домакини на тържество по случай 130 години от създаването на държавната пътна администрация. На 3 април 1883 г., с Указ №267 на княз Александър I Батенберг се полага началото на пътната администрация в България.

Официални гости на церемонията по случай юбилея в НДК бяха президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова, дългогодишни служители на пътната администрация от цялата страна, представители на проектантски, строителни и пътноподдържащи фирми и др.

В приветсвието си към гостите на тържеството инж. Лазар Лазаров подчерта, че целта на целия екип е да има напълно завършен магистрален пръстен - такъв, какъвто пътните специалисти и българите са мечтали дълги години. „Искаме да имаме пътна мрежа, която да отговаря на европейските изисквания и нашите собствени - да няма дупки, да е безупречно поддържана, да води до всяко кътче на страната. Тогава и икономиката ще бъде в подем!", заяви председателят на УС на АПИ. Той увери, че за постигането на целта държавата и пътностроителните фирми ще продължат да работят неуморно.

До 2020 г. България може да има напълно завършен магистрален пръстен, прогнозира президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към гостите на тържеството. Заедно с вече изградените магистрални пътища у нас предстои до 2015 г. да бъдат завършени около 300 км, а още около 400 км – до 2020 г., каза държавният глава. Президентът Плевнелиев призова да продължи работата по изграждането, ремонтът и рехабилитацията на съществуващата пътна мрежа, която остава национален приоритет, „без значение кой колко е построил“. „Пожелавам Ви успех. Разчитайте на мен като президент, защото този национален приоритет остава най-високо в ранглистата на българската държавност”, каза Плевнелиев.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg