Купете е-винетка: bgtoll.bg

Вицепремиерът Захариева и инж. Лазаров инспектираха лот 4 на АМ "Тракия"

24.03.2013 14:37
Вицепремиерът Захариева и инж. Лазаров инспектираха лот 4 на АМ

"За да бъде готова АМ "Тракия" до началото на активния летен сезон, мобилизацията на работата трябва да се увеличи. Техниката и хората трябва са се умножат по четири". Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева по време на  проверката на  целия участък на Лот 4.2, пътен възел "Зимница" - Карнобат". За съжаление това, което видях от оставащите 34 км от автомагистралата не ме радва", коментира тя след края на инспекцията.Захариева съобщи, че е изискала в началото на следващата седмица строителят да представи в АПИ актуализиран работен график.

Строителят пое ангажимент да създаде пълна мобилизация и да завърши обекта до края на месец юни.

Представителят на сдружение ДЗЗД "Тракия 4" обърна внимание, че през зимния сезон определени видове работи по технологични причини не са извършвани и заради неподходящи метеорологични условия е изпратено обосновано искане до АПИ за удължаване на срока поради форсмажор. Инж. Лазаров заяви, че в момента експертите на агенцията разглеждат документите и в най - кратък срок ще излязат със становище. Председателят на АПИ се присъедини към констатацията на вицепремиера, че с тези темпове на работа няма как обектът да бъде предаден до края на месец май. Според него строителят трябва да премине като начало на двусменен режим на работа, а в последсгвие и на трисменен, за да бъде завършен магистралния участък преди активния летен сезон.

След инспекцията министър Захариева увери, че няма опасност от загуба на евросредства за този важен за икономиката и туризма  инфраструктурен проект.

Проектът се съфинансира чрез Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП "Транспорт".

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg