Купете е-винетка: bgtoll.bg

Рехабилитирани са над 55 км от път І-6 София – Пирдоп

25.10.2012 14:41
Рехабилитирани са над 55 км от път І-6 София – Пирдоп

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и постоянният представител на Световната банка в България Маркус Репник откриха над 55 км от път І-6 София - Пирдоп - от км 133+895 до км 189+291,98≡189+60. Участъкът е реконструиран по Проекта за рехабилитация на пътната инфраструктура, финансиран от Световната банка и републиканския бюджет.

 

Министър Павлова благодари на партньорите от Световната банка за доброто сътрудничество в пътния сектор. Тя определи откриването на обновения пътен участък като дългоочаквано събитие. Не делим пътищата на малки и големи. За нас всички те са важни. С изграждането на добри и безопасни пътища стимулираме хората да останат да живеят в родните си места, каза регионалният министър. Инвестираме във всички региони, за да осигурим работа за хората в тях, за да не се налага да се местят в големите градове. Затова, освен в пътища, влагаме средства и в обновяването на образователната, социалната, здравната и културната инфраструктура, допълни тя.

Рехабилитираният участък свързва София с населените места от общините Елин Пелин, Горна Малина, Мирково и Челопеч. Подбалканският път има голямо стопанско значение за икономиката на страната. Общата стойност на проекта е 28 954 747 лв. с ДДС. Изпълнител е Сдружение „ПАМ-2009” ЗЗД. Консултант е „Интегра Инженеринг” ЕООД, а авторският надзор е осъществен от „Пътпроект” ЕООД.

С подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка се повишава безопасността на движението и комфортът на пътуване. При изпълнение на строителните работи са рехабилитирани 14 мостови съоръжения, 19 четириклонни и триклонни кръстовища. Ремонтирани са тротоарите в населените места – общо 23 000 м. Поставена е нова пътна маркировка.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg