Купете е-винетка: bgtoll.bg

Ремонтирани са участъци от път ІІІ-9901 Ахтопол - Резово

14.10.2012 14:53
Ремонтирани са участъци от път ІІІ-9901 Ахтопол - Резово

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откриха ремонтирани участъци от третокласния път 9901 Ахтопол - Резово. Обектът е финансиран от републиканския бюджет.

 

Отсечките, които откриваме около 10 км на пръв поглед са малко, но всички знаят как изглеждаха преди. Ако времето е хубаво е възможно до края на годината да довършим и другия участък от пътя, каза премиерът Бойко Борисов. До 30 ноември ще бъде готов и пътят Бургас - Малко Търново. За да привлечем туристи е необходимо да има добри пътища и добро обслужване, подчерта още министър-председателят.

Министърът Лиляна Павлова съобщи, че предстои да започне реновирането на още един участък – Царево - Резово, който не е ремонтиран повече от 30 години. Пътят е единствената връзка с граничен пункт Резово и курортните селища в най-южната част на Черноморието.

Откритите днес отсечки от път ІІІ-9901 Ахтопол - Резово са обособени в два участъка.

Първият - Ахтопол – Синеморец, е с обща дължина почти 7 км. Изпълнител на ремонтните дейности е „Консорциум Пътно строителство Бургас” ДЗЗД. Стойността на договора е около 4,04 млн. лв. с ДДС.

Вторият е от км 11+250 до км 13+670. Общата му дължина е 2,42 км. Изпълнител е „Бургаспътстрой” АД. Стойността на извършените строително-монтажни работи е 3 185 110 с ДДС.

На събитието в центъра на Ахтопол присъстваха инж. Георги Златев, директор на дирекция в Агенция „Пътна инфраструктура” и директорът на ОПУ Бургас инж. Митко Порязов.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg