Купете е-винетка: bgtoll.bg

Започна рехабилитацията на третокласния път Блатешница - Байкалско – Драгомирово в област Перник

27.09.2012 15:02
Започна рехабилитацията на третокласния път Блатешница - Байкалско – Драгомирово в област Перник

Днес стартира рехабилитацията и реконструкцията на участък от  третокласния път Блатешница - Байкалско – Драгомирово в област Перник.

 

„С обновяването на пътя, финансирано от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет чрез оперативна програма „Регионално развитие”, жителите на селата Блатешница, Байкалско и Драгомирово ще пътуват по-удобно и по-безопасно, изтъкна по време на  официалната церемония в центъра на село Байкалско инж. Ангелов  началник на отдел “Координация по изпълнение на договори, финансирани по оперативна програма „Регионално развитие” в Агенция „Пътна инфраструктура“.  "Пътят свързва община Земен с община Радомир и област Кюстендил, и е пряка връзка до Земенския манастир и други известни природни и исторически забележителности“, добави Ангелов.

 

Към строителите и гражданите с приветствие се обърна областният управител на Перник инж. Иво Петров.На събитието присъства и директорът на ОПУ Перник инж. Румен Сачански.Проектът ЛОТ 45: „Рехабилитация и реконструкция на път ІІІ-6233 - Блатешница - Байкалско - Драгомирово от км 5+100 до км 15+600, с обща дължина 10.500 км, Област Перник” се извършва в рамките на ІV-ти етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „СК – 13 Пътстрой” АД. Строителният надзор ще се осъществява от „Рутекс” ООД. Договорът за строителство е на стойност 4 533 844.08 лв. с ДДС, а за строителния надзор – 191 868.00 лв. с ДДС.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg