Купете е-винетка: bgtoll.bg

Лазаринка Стоичкова инспектира строителството на Лот 1 на АМ „Марица“

05.07.2012 15:56
Лазаринка Стоичкова инспектира строителството на Лот 1 на АМ „Марица“

Министър-председателят Бойко Борисов  , министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и членът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазаринка Стоичкова направиха днес инспекция на работата по изграждането на автомагистрала „Марица”.

Имаме сериозен напредък по строежа на магистралата, каза министър Павлова след инспекцията, по време на която се установи, че над 130 машини и 250 работници са на терен на участъка от Оризово до Димитровград.

До няколко седмици ще за започне работата и по най-голямото съоръжение на този лот – това е 500-метров мост, който има 18 отвора. Много е важно това да бъде направено сега, в строителния сезон, за да може преди зимата да има основен напредък по него, каза още министърът.

 

Проверката установи сериозен напредък и по отношение на Лот 2. Той е изпълнен почти на 40 процента. Там е махнат хумусният пласт на 100 %, което значи, че има проходимост по целия терен, съобщи министърът. Произведени са всички необходими водостоци  и започва поетапното им поставяне. Поставени са основите на всички 28 съоръжения по трасето. Строителната фирма – изпълнител на обекта е поела ангажимент преди зимата да достигне  до етап преди полагане на асфалт.

Според Лазаринка Стоичкова - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, Лот 1 и Лот 2 на АМ „Марица“ ще бъдат изпълнени в срок.

Проектът за изграждане на АМ „Марица“ – Лот 1 и Лот 2 се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

ПРЕСЦЕНТЪР АПИ 05.07.2012 г.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg