Купете е-винетка: bgtoll.bg

Рекорден брой подадени оферти за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на АМ „Струма“

08.06.2011 10:24
Рекорден брой подадени оферти за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на АМ „Струма“

Рекорден брой оферти бяха подадени за участие в тръжната процедура за възлагане на обществена поръчва с предмет:

„Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителството на обект: „АМ ”СТРУМА” ЛОТ №1 ДОЛНА ДИКАНЯ – ДУПНИЦА от км 305+220 до км 322+000”.

 

Днес в 12.30ч., в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и УС на АПИ – председателят инж. Сергей Михалев, както и членовете Николина Николова и инж. Лазар Лазаров стартира процедурата по отваряне на офертите. Това стана в присъствието на представители на участниците в търга и на медиите.

Министър Плевнелиев подчерта тенденцията към разширяване на палитрата от участващи в конкурса фирми. Присъствието на големи европейски компании и рекордния брой - 19 подадени оферти – показва, че не може да има друг коментар, освен че доверието е огромно. Състезанието е изключително конкурентно, отбеляза Плевнелиев. Министърът очаква договора за строителство да бъде сключен в началото на август, а изпълнението да стартира най-късно в началото на септември 2011 г.

В изпълнение на европейските норми и световните стандарти за опазване на околната среда, при реализацията на ЛОТ 1 на АМ „Струма“ ще бъде изграден специален надлез за безпрепятствено придвижване на мечките в района. Огражденията на магистралата по протежение на ЛОТ 1 ще са съобразени с изискванията за опазване на популацията на зайците в региона, което е европейско достижение в тази област, добави министър Плевнелиев.

Комисията продължава своята работа по отваряне и разглеждане на офертите.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg